Lajm Fantastik vjen nga Gjermania, Rriten Rrogat, ja kush do të përfitojë nga ky Vendim


Qeveria gjermane ka arritur një marrëveshje me sindikatat në sektorin publik për rritjen e pagave.

Nga kjo marrëveshje do të përfitojnë 2.3 milionë punëtorë në administratën lokale dhe atë federale. Pagat më të ulëta do të rritën për 4.5%, ndërsa ato më të larta për 3.2%.

Në bazë të kësaj marrëveshjeje do të përfitojnë shumë punëtorët shëndetësorë ngase parashihet 600 euro rritje të pagash për punëtorët e kësaj kategorie.