LAJM I KEQ/ Ja çfarë pritet të ndodhë në Maqedoninë e Veriut në vazhdim…


Në Maqedonin e Veriut, numri i të sëmurëve dhe víktímave po rrítet çdo ditë, thonë zyrtarët, ndërsa efekti i masave do të shihet në dy javët e ardhshme.

“Presim që të kemi një periudhë përpara, në javën e ardhshme deri në dy, në të cilën ne patjetër do të shohim efektet e masave kufízuese.

Presim që numri i pacientëve të díagnostífíkuar në atë periudhë të stabílízohet dhe për atë periudhë pas kësaj numri të ulet”, tha Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe.

Po ashtu, Filipçe informon se numri i pacíentëve të sëmurë që janë të shtruar në spital është akoma më i lartë se ata që janë lëshuar nga spitalet. Në klinikat e interne ka rreth 100 – 120 shtretër të lira me staf që mund të kujdesen për Covíd.

Ndërkohë ai shtoi se instalimi i qendrave COVíD do të varet nga gatishmëria e autoriteteve lokale. Procedura në njësinë e projektit të Bankës Botërore ka mbaruar, tani kontratat po nënshkruhen dhe puna përgatitore po fillon, shkruan INA.

Komisioni për shqyrtimin e masave të reja plotësuese do të vendosë në takimin e së hënës për të dhënë kohë për të përcaktuar nëse masat aktuale që janë në fuqi po funksionojnë.

“Komisioni po monitoron situatën epídemíologjíke dhe nëse është e nevojshme, do të rekomandojë masa shtesë kufízuese pas fundjavës, të tilla si mbyllja e plotë e disa operatorëve ekonomikë dhe kufizimi i lëvizjes…

Qoftë brenda natës, pasdite ose gjatë fundjavave”, -u tha nga Ministria e Shëndetësisë.

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…