Lajm i keq vjen për Kosovarët nga Ish-ministri i tregtisë për rezervat shtetërore / Ja sa rezerva sipas tij ka Kosova!

Ish ministri i Tregtisë Vesel Krasniqi ka mirëpritur konfirmimin e Shte tet e Bashkuara të Amerikës do ta furnizojnë Kosovën me grurë. Lidhur me rezervën shtetërore ai ka thënë se është çështje e ndeshje por që ka shtuar se Kosova nuk qëndron mirë karshi fqinjëve.

Kosova është më së keqi me rezerva në rajon kur jemi tek nafta ka rezerva më tepër se një javë. Rezervat tek gjërat esen ciale kanë afatshmëri tjetër janë burim nga shtete të ndryshme është shprehur Krasniqi në Klan Kosova.

Vendi ynë nuk pro dhon mjaftueshëm grurë ministria e Buj qësisë me politikat e gabuara nuk ka arritur ta sti mulojë fermerët. Kam kërkuar ndry shimin e politikave fiskale sepse mbi 60 përqind janë dje rrë. Duhet të investohet më shumë te gruri dhe misri qytetarët tanë duhet të jenë të lirë por asnjëherë nuk jemi të sigurt sa i përket çmimit.

Kri zat që ndodhin kanë ndikim vendet që janë eskpl oatuese.

Krasniqi ka për mendur se Kosova në të kalua.rën byrim kryesor të gr urit e ka pasur Ukrainën. Importues kemi tek Ukraina. Por jemi furnizuar edhe nga Kroacia Hungaria Franca lajmi për furnizim me grurë na gëzon dhe besoj që ShBA do të vazhdojnë të na qëndrojnë afër.