LAJM I MADH: BE nuk e njeh “mini Shengenin”e Serbisë


Ish diplomati shqiptar, Shaban Murati, ka thënë se BE nuk e njeh “mini Shengenin” e Serbisë. Përmes një postimi në Facebook, ai ka thënë se më samitin BE-Ballkani Perëndimor të mbajtur me 10 nëntor 2020 në Sofje të Bullgarisë, nuk u përmend asnjëherë fjala “mini Shengen ballkanik” mé póshté ndíqní postimin e tij.

Murati ka thënë se kemi një provë të madhe zyrtare se BE nuk e njeh dhe e injoron projektin “mini Shengen” të Serbisë, sepse synon që ta integrojë Ballkanin Perëndimor në BE dhe jo në një “Jugosllavi të Re”, të dominuar nga Serbi.