Lajm i mirë për shqiptarët: Mund të jemi shumë afër futjes në Bashkimin Europian, ja kush e tha

Kryenegociatori i Shqipërisë me Bashkimin Europian, Zef Mazi dha detajet nga takimi që zhvilloi sot kryeministri Edi Rama me Komisioneren e BE-së, Ylva Johansson. Mazi tha se Shqipëria është në prag të çeljes se negociatave.

“Sot kryeministri pati kënaqësi që të presë në një takim komisioneren për çështjet e brendshme në BE, zonjën Johansson, me të cilën pati një diskutim të hapur mbi bashkëpunimin tonë të deritanishëm me BE, rreth gjithë gamës së çështjeve që përfshirin tematika e çështjeve të brendshme. Kjo vizitë zh villohet në kohën e duhur, me një fokus të rëndësishëm për Shqipërinë. Shqipëria është në prag të anëtarësimit në BE. Çështjet që diskutuan kryeministri me komisioneren kanë ndikim në përparim tonë përpara.

dhe komisonerja ranë dakord se bashkëpunimi i ngushtë mes Shqipërisë dhe BE, bazohet jo vetëm tek vlerat e përbashkëta që ndajnë, por te interesi ynë i ndërsjelltë, për më shumë s iguri për qytetarët tanë. Kryeministri evidentoi l istën e gjatë të arritjeve të shënuara nga autoritetet tona. U p rekën aspekte të rëndësishme, bashkëpunim po licor, me agjencitë li gjzba tuese të BE, çështjet e kontr ollit ndër kufi tar dhe çështjet e emi gra cionit”, tha Mazi.