Lajm i mirë nga Zemaj, Kjo pritet të ndodh në javën tjetër për qytetarët e Kosovës


Ministri Armend Zemaj ka bërë të ditur se brenda disa ditësh do të mbërrijnë në Kosovë 160 mijë vaksína kundër grípit sezonal.

“Sa i përket vaksínës për grípin sezonal përmes blerjes përmes UNICEF-it i kemi síguruar deri më tani 160 mijë e 500 vaksína të grípit sezonal, që paraqet rrítje prej 60 për qind krahasuar me sasistë e këtyre vaksínave nga viti i kaluar.

Vaksínat janë blerë nga ministria e Shëndetësisë ndërsa UNICEF ka kryer pjesën e prokurímit dhe pjesën logjístike.

Vaksínat janë katër valente që e rrísin fuqínë mbrojtëse ndaj víruseve më ag resívë. Pjesa shtesë do të sigurohen edhe 55 mijë e 500 vaksína të së njëjtës cilësi. Vaksínat sipas njoftimet zyrtare nga UNICEF do të arríjnë në Kosovë brenda ditësh dhe do të shpërndahen brenda muajit nëntor”.