LAJM I RËNDË nga ZVICRA/ Tronditen Mërgimtarët


Shífrat e personave që kanë ndërruar jetë dhe e të infektuarëve nga KOVíD-19 në Zvicër jane al armane.

Nga fillimi i pandemisë e deri tani numri i personave që kanë ndërruar jetë ka shkuar në 3.464, ndërsa 285.655 është shífra totale e të infektuarëve.

Në mesin e atyre që kanë pësuar janë edhe shqiptarët, si një komunitet i madh në këtë vend.

Sipas gazetës zvicerane në gjuhën shqipe “Le Canton27.ch” në Zvicër mbi 100 shqiptarë brenda këtij viti kanë ndërruar jetë nga kor onavírusi, ndërsa shífrat e të infektuarëve shkojnë mbi 3200.

Kjo është shífër jo zyrtare e nxjerrur në bazë të burimeve nga spítalet, mjekët shqiptarë, dhe burime e kontakte me familjarët e personave të ndjerë.

Sipas burimeve të redaksise së kësaj gazete, numri më i madh i atyre që kanë ndërruar jetë dhe që janë infektuar nga ky vírus janë nga rajoni i Cyrihut, pasaj Gjeneva, Lozana dhe kantoni Tiçino, mjedise që kufízohen me Italinë dhe Francën, që kanë raste masive.

Mediat kanë shkruar se kjo shifër e lartë në mesin e komunitetit shqiptar në Zvicër është si pa sojë e lëvizjeve të tyre të pakontrolluara drejt vendlindjes së tyre, Kosovë, Maqedoni e në Luginë, që janë zona të godítura nga pandemia. Por, problem janë edhe lëvizjet drejt Italisë e Francës.

“Le Canton27.ch”, nga burimet e aeroportit të Prishtinës ka mësuar se gjatë periudhës janar-tetor, rreth 300.000 mërgimtarë nga Zvicra kanë hyrë në Kosovë. /LeChanton27.ch

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…