LAJMI FUNDIT/ Amerika ”dridhë” Qeverinë Kurti, Keto dy kërkesa i ka për Albin Kurtin!

Shtetet e Bashkura të Amerikës i kanë kërkuar partise fituese në krye me liderin Albin Kurti, që Qeveria e re të formohet sa më parë.

I dërguari special i Shteteve të Bashkuara të Amerikes për Ballkanin Perendimor, Mattew Palmer, pas takimit në Shkup me Albin Kurtin, i ka kërkuar që të formohet një Qeveri nën udhëheqjen e tij sa më parë. Palmer ka kërkuar dy gjëra nga Kurti po sa të vjen në Qeveri, heqjen e taksës dhe fillimin e dialogut me Serbinë. Këto dy kërkesa ndaj Kurti janë për të vetmen arsye, arritjen e një marrëve shje perfundimtare ligjërisht të obligueshme me Serbinë.

Kjo marrëveshje parasheh njohjen reciproke të pavarësisë së Kosovës, po ashtu parasheh edhe respektimin e zbatimin e shumë çështje tjera që lidhen me marrëveshjet e nënshkruara më parë. Kujtojmë se Matthew Palmer ka deklaruar nga Beogradi se çështja e pavarësisë së Kosovës është e pakthyeshme, si dhe Serbia nuk mund të anëtarësohet në BE pa arritur një marrëveshje me Kosovën.