LAJMI FUNDIT: Çfarë ро раralajmëron GJERMANIA рër Kufijtë

Gjermanisë mbase do t’i duhet të mbyllë kufijtë me vendet fqinje, nëse ato nuk marrin masa për të frenuar përhapjen e kor onav irusit, tha të enjten shefi i stafit të kancelares gjermane, Angela Merkel.

Helge Braun tha për televizionin ARD se është e rëndësishme të vendoset nën kontroll situata në mënyrë që vendet të mbronin veten nga varianti i ri i ko ronav irusit, shumë më i transmetueshëm.“Rreziku është që kur numri i të infektuarve në një vend të rritet, ky mutacion i vi rusit bëhet dominues dhe atëherë infe ksioni nuk mund të kontrollohet më”, tha ai, duke shtuar se rregullat më të rrepta të hyrjes në Gjermani janë të pashmangshme.

Që nga muaji nëntor 2020, Gjermania ka vendosur masa të ashpra të izolimit duke mbyllur restorantet dhe qendrat e sportit, ndërsa prej mesit të dhjetorit edhe shkollat dhe shumicën e dyqaneve.Varianti i ri i kor onavi rusit fillimisht është identifikuar në Britani të Madhe dhe Afrikën Jugore.