LAJMI FUNDIT/ Gjermania po pengon liberalizimin e vizave të Kosovës, Nuk është vetëm Franca…

Gazetari Ekrem Krasniqi i cili v epron ne Bruksel, ka thene se vendet e Bashkimit Evropian po tentojne qe çeshtjen e libera lizimit te vizave ta tregtojne me zotimet e Qeverise se Kosoves per zbatimin e asaj qe ka nen shkruar ne vitin 2013 dhe 2015 qe ka te beje me asociacionin e komunave me shumice serbe.

Ne Edicionin Special ne Klan Kosova, ai ka shtuar se sipas burimeve diplomatike qe i ka, edhe shteti i Gjermanise eshte kunder liberalizimit te vizave per Kosoven. Takimi i sotem nuk ka qene vetem per çeshtje me interesat e Kosoves, por per te gjitha vendet e Ballkanit Perendimor dhe interesat e Bashkimit Evropian lidhur me gjashte vendet e rajonit.

Une nuk kam pare ndonje risi nga takimi i sotem i ministrave te jashtem ata kane perseritur se 27 vendet e BE e riper serisin qendrimin e tyre per integrim ne Ballkanit Perendimor – nuk eshte ndonje risi qe kemi degjuar sot.

Vendet e BEse po tentojne qe çeshtjen e vendimit te vizave ta tregtojne me zotimet e Qeverise se Kosoves per zbatimet e asaj qe eshte nen shkruar ne vitin 2013 dhe 2015 per asociacionin e komunave me shumice serbe.

Ai ka theksuar se nuk eshte vetem shteti i Frances qe eshte kunder liberalizimit te vizave per Kosoven, por sipas tij jane se paku kater shtete.