LAJMI FUNDIT/ Ja çfarë ka ndodhur në KROACI, BOSNJE dhe SERBI…


Në Bosnje dhe Hercegovinë, janë raportuar 1,586 raste të reja të të infektuarve me koronavirusin e ri, ndërsa 36 persona kanë hum bur jeten.

Në Federatën e Bosnje dhe Hercegovinës u testuan 2.275 mostra, nga të cilët 932 ishin pozi tivë për koronavirus, dhe u raportuan 20 víktíma.

Ndërsa, në 24 orët e fundit, në Republikën Serbe të Bosnjës u testuan 1,408 mostra nga të cilat 630 dolën pozitive.

Në Qarkun e Bërçkos, u regjistruan 24 të infektuar nga 74 mostra të testuara. Në 24 orët e kaluara, u raportuan dy víktíma.

Edhe Kroacia ka raportuar shifra të larta të të infektuarve me koronavirusin e ri që e shk akton sëmundjen COVíD.

Në 24 orët e fundit, janë regjistruar 2,378 raste të reja, tha Shtabi Kombëtar i Mbro jtjes Cívle. Numri i rasteve aktive është 12,736. Nga sëmundja kanë humbur jeten edhe 23 persona, kështu që numri i përgjithshëm i víktímave është 493.

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq ka thënë se “sot është dita më e vështírë për Serbinë”, pasi pritet të konfirmohen më shumë se 1,200 të infektuar me koronavirus.

Dhe ekziston mundësia që të pasigurohet funksionimi i sistemit shëndetësor”, tha Vuçiq