LAJMI FUNDIT Nga Amerika : Albin Kurti duhet ta formojë Qeverinë pa Listën Serbe

Profesori dhe eksperti amerikan, Alon Ben-Meir, thotë se në ekze.kutivin e ardhshëm, Albin Kurti duhet ta lë jashtë qeverisë Listën Serbe.

Sipas tij, 10 parlamen.tarët e garantuar për pakicën serbe duhet të jenë pjesë e qeverisë vetëm nëse ka një p roces të rendesishem në marrëdh ëniet Kosovë-Serbi në lidhje me njohjen e Kosovës nga Serbia.

Unë nuk besoj se 10 parlamentarët e garantuar për pakicën serbe duhet të jenë pjesë e qeverisë së re të Kosovës, të paktën jo në këtë moment, përveç nëse ka progres të konsiderueshëm në marrëdh ëniet Kosovë-Serbi në lidhje me njohjen e Kosoves nga Serbia.