Lajmi Fundit nga Gjykata Speciale: Nuk do t’i gjykojmë vetëm Shqiptarët


Pakkush pret që Gjykata Speciale t’i ulë në bankën e të akuzuarve edhe serbët që kishin kryer kr ime në Kosovë. Në fakt, asnjë shenjë s’është dhënë se do të zbardhen k rimet e tyre ndaj shqiptarëve. Megjithatë, gjykata thotë se s’do t’i gjykojë vetëm shqiptarët. Këtë e detyron ta bëjë edhe ligji me të cilin u themelua.

Prej kur shumica e deputetëve të Kuvendit të Kosovës votuan për themelimin e saj, Gjykata Speciale është cilësuar si njëetnike dhe është akuzuar se i diskriminon shqiptarët.

Por, nga Specialja kanë thënë për Gazetën Express se do të gjykohen të gjitha k rimet kundër njerëzimit, kr imet e luftës dhe kr imet e tjera që janë kryer midis janarit të vitit 1998 dhe dhjetorit të vitit 2000, pavarësisht se kush ka qenë autor i tyre.

“Dhomat e Specializuara kanë juridiksion mbi k rimet kundër njerëzimit, k rimet e luftës dhe k rime të tjera sipas ligjit të Kosovës; që pretendohet se janë kryer midis janarit 1998 dhe dhjetorit 2000; që ishin kryer ose kishin filluar në Kosovë dhe ku autori ose viktima ishte nga Kosova ose Republika Federale e Jugosllavisë së atëhershme”, ka thënë zëdhënësi i Gjykatës Speciale, Michael Doyle.

Edhe Ligji për Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar parasheh që nën juridiksion të Gjykatës Speciale të hyjnë k rimet me viktima apo autorë të etnive të ndryshme të ish-Jugosllavisë, ku hyjnë shqiptarët, serbët, maqedonët, malazezët, boshnjakët e sllovenët.

Related Posts

Darci Lynne sings cowboy duet with a puppet and she blows the audience away with her yodeling

Darci Lynne has her own show in Vegas now and this type of performance is a good example why. She’s got a lot of talent! When she…

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…