LAJMI FUNDIT: Numër rekord rastesh për një ditë vetëm në Cyrih

Ein Ambulanzfahrzeug auf dem Weg an der Seite von der Eingang zur COVID-Triage und Notfall, waehrend der Corona-Krise, am Samstag, 24. Oktober 2020, in Bern. Der Regierungsrat hat am Freitag eine Reihe von Verboten beschlossen, die ab Mitternacht fuer vier Wochen in Kraft treten: oeffentliche und private Veranstaltungen von mehr als 15 Personen sind verboten, fuer die Gastronomie gilt eine Sperrstunde von 23 Uhr bis 6 Uhr. Schliessen muessen zudem Bars, Clubs und Discos sowie oeffentlich zugängliche Einrichtungen wie Museen, Kinos, Bibliotheken sowie Sport- und Fitnesscenter. Zudem gilt eine Maskenpflicht fuer ueberdachte Raeume in Aussenbereichen. (KEYSTONE/Anthony Anex)

Siç njofton departamenti shëndetësor i Cyrihut, të enjten pasdite në këtë kanton kanë qenë 221 persona në kujdesin spitalor.Numri i infeksioneve të reja në kantonin e Cyrihut ka arrítur një rekord të ri.

Në intervalin kohor nga e mërkura deri të enjten, në kantonin më të populluare të Zvicrës janë regjistruar plot 1278 infeksione me virusin corona, transmeton albinfo.ch lajmin e mediave zvicerane.

Katër persona kanë vdekur po nga corona gjatë 24 orëve të fundit.

Numri i njerëzve në trajtim spitalor ka vazhduar të rrítet gjatë ditëve të fundit, ashtu si dhe në gjithë Zvicrën.

Siç njofton departamenti shëndetësor i Cyrihut, të enjten pasdite në këtë kanton kanë qenë 221 persona në kujdesin spitalor. Kjo është 20 persona më shumë se një ditë më parë.

Numri i pacientëve të ventiluar është rrítur në 21, ose për katër persona më shumë se të mërkurën.

Që nga 1 korriku 2020 në këtë kanton 20.538 njerëz kanë rezultuar pozitivë për koronavirusin, përcjell albinfo.ch. Gjithsej 169 njerëz kanë vde kur gjatë kësaj periudhe.