LAJMI FUNDIT: Specialja vjen me një aktakuzë “befasuese“ për Komandantët e UÇK-së


Në ak takuzën e publikuar, saktësisht në pikën 125 e cila është e redaktuar, thuhet se më 26 qershor, persona të ndaluar mbaheshin në Prizren, në qeli të improvizuara dhe në dhoma me mure të spërkatura me gj ak, ku në një rast një anëtar i UÇK-së i urdhëroi dy të ndaluar të kry enin marrëdh ënie sek su ale.

Gjithashtu në këtë pikë përmenden edhe disa maltre time tjera.

“125. Më 26 qershor 1999, ose rreth kësaj date, të ndaluarit në [REDAKTUAR] Prizren u mbajtën në qeli të improvizuara, [REDAKTUAR], dhe në dhoma me mure të spërkatura me gj ak. Një numër anëtarësh të UÇK-së i rra hën egë rsisht dhe ke qtrajtuan psíkologjíkisht të ndaluarit. Të ndaluarit u godítën në të gjithë trupin me shko pinj, gypa gome, çekíçë, shkopinj gome dhe një zínxhír, u do gjën me cigare, u godítën me grushte e shk elma dhe/ose u kërc ënuan me vde kje. Kur një i ndaluar kërkoi ujë, atë e detyruan të pinte hollues boje. Një anëtar i UÇK-së i urdhëroi dy të ndaluar të zhvísheshín dhe të bënin se ks. Të ndaluarit dëgjuan dhe panë ke qtrajtimin e e gër të të ndaluarve të tjerë. Të ndaluarit, [REDAKTUAR], u morën në pyetje për përkatësinë etníke, ar mët, dhe lidhjet e tyre me serbët.”, thuhet në ak takuzë.
Aktakuzën e plotë mund ta gjeni KËTU.