LAJMI I FUNDIT/ Befason Shteti Evropian, Ja çfarë kanë realizuar


Sllovakia ka testuar pothuajse gjysmën e popullsisë të shtunën, pas rritjes së rasteve me Koronavirus në javët e fundit.

Ministri i Mbrojtjes, Jaroslav Nad’ deklaroi të dielën se 2.58 milionë sllovakë u testuan prej të cilëve 25,850 ose 1% rezultuan pozitivë.

Më shumë se 40,000 mjekë dhe ekipe të ushtrisë, policisë, punonjës administrativë monitoruan 5,000 qendra testimi.

Testimi ishte falas dhe vullnetar por qeveria u shpreh se do të merrte masa ndaj njerëzve që refuzonin të testoheshin duke i ndaluar të shkonin në punë..Kryeministri, Igor Matovic, kërkoi falje për ushtrimin e presionit mbi popullin, por tha se kërkesa ishte e justifikuar. “Kemi përgjegjësi ndaj atyre që janë më të dobët midis nesh, pacientëve të onkologjisë, të moshuarve, njerëzve me sëmundje të tjera”, deklaroi ai në një konferencë shtypi.

Rritja e numrit të rasteve pozitive në Sllovaki në javët e fundit ka ngritur shqetësimin se vendi mund të përballet me të njëjtin problem si Republika Çeke, e cila ka shkallën më të lartë të vdekshmërisë në Europë.

Skema e testimit është kontestuar nga disa ekspertë, të cilët thanë se testet e antigjenit janë më pak të sakta sesa testet laboratorike PCR. Megjithatë, qeveria po planifikon një raund të dytë testimi fundjavën e ardhshme.

Sllovakia ka një popullsi prej 5.5 milionë banorësh dhe synon të testojë sa më shumë, përveç fëmijëve nën 10 vjeç./ Opinion.al

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…