LAJMI I FUNDIT/ Çka duhet të dini nëse udhëtoni nga Zvicra ose shkoni në Zvicër…


Pavarësisht nëse doni të kaloni pushimet e fundvitit në vendin tuaj, ose jeni duke planifikuar pushime jashtë vendit, udhëtimet ndërkombëtare janë një ndërmarrje sfiduese gjatë një pandemie.

Para se të paketoni bagazhet, duhet të jeni të vetëdijshëm jo vetëm për situatën epidemiologjike në destinacionin tuaj, por edhe për të gjitha rregullat, duke përfshirë karantinën

Kërkesat e testimit gjatë mbërritjes dhe cilat janë rregullat për tubimet familjare – në MB vetëm tre familje mund të mblidhen gjatë Krishtlindjeve, shkruan The Local.

Këtu keni një përmbledhje se ku mund dhe nuk mund të shkojnë banorët e Zvicrës dhe në çfarë kushtesh.

Ndalim i udhëtimeve

Shtetet e Bashkuara dhe Kanada janë ndër destinacionet më të njohura për të mërguarit dhe turistët, por Amerika e Veriut mbetet shumë larg kufijve për banorët e Zvicrës.

Janë përjashtime për shtetasit amerikanë dhe kanadezë dhe banorët e përhershëm, por disa udhëtarë të tjerë janë gjithashtu të përjashtuar nga ndalimi i udhëtimit. Sidoqoftë mbërritjet në Kanada do të duhet të jenë të përgatitur për karantinë për 14 ditë edhe nëse nuk kanë simptoma.

Mos harroni gjithashtu, që të ktheheni nga të dy vendet, duhet të keni ose një pasaportë zvicerane ose të Bashkimit Evropian, një leje pune, ose një provë tjetër zyrtare të qëndrimit në Zvicër ose BE. Nëse jo, nuk do të lejoheni të ktheheni në Zvicër, pasi turistët nga SH.B.A. dhe Kanada janë të ndaluar.

Udhëtimi është i lejuar

Shumica e vendeve evropiane, me përjashtim të Hungarisë, nuk kanë forcuar kufizimet e tyre ndaj banorëve zviceranë për javë të tëra.

Por disa nuk janë aq miqësore për udhëtimet sa të tjerët, pasi kërkojnë mbërritjet për të siguruar një test negativ Covid-19, ose për të bërë karantinë pas mbërritjes.

Kjo është ajo ku kërkohet një rezultat negativ i testit: