LAJMI I FUNDIT: Gjermania morri Vendimin e Papritur rreth Kufijve


Gjermania e vendos Zvicrën përsëri në lístën e zonave me rrezík, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Instituti Robert Koch tani identifikon gjithashtu Zvicrën, Poloninë dhe Irlandën si zona me rrezík. Për shkak të numrit në rrítje të ínfeksioneve të reja, RKI ka shpa llur gjithashtu të gjithë Austrinë, me përjashtim të Karinthia, një zonë me rrezík. Paralajmërimi i udhëtimit është i vlefshëm nga e shtuna, informon RKI. Kryeqyteti Vjenë, si dhe shtetet federale të Tirolit dhe Vorarlberg ishin tashmë në lístën e kuqe, shkruan 20 minute.ch.

Rrítja masíve e numrit të ínfeksíoneve po shkakton gjithashtu vështírësi në rritje të autoriteteve në kantonin Aargau. Për shkak se numri i rasteve në Aargau është rrítur gjashtëfishuar në vetëm dy javë, Aargau Contact Tracing është i mbingarkuar. Tani ofícerët e mbro jtjes cívíle duhet të thirren për mbësh tetje. Kjo raporton «Aargauer Zeitung».