LAJMI I FUNDIT/ Kroacia me Masa të Reja, Ja Vendimi i Fundit


Situata në Kroaci si pasojë e pandemisë së COVíD-19 është serioze si pa sojë e rrítjes së numrit të vd ekjeve ditore me 35 gjatë ditëve të kaluara, theksoi kryeministri kroat, Andrej Plenkoviç.

Në fjalën e tij hyrëse në fillim të seancës së qeverisë, Plenkoviq iu referua situatës së pandemísë së COVíD-19 mbi temën që do të jetë pika kryesore e seancës së sotme të Këshillit Evropian.

Plenkoviq e përshkroi situatën e kor onavírusit në Kroaci si shumë të rëndë, duke theksuar se në tre javët e fundit të tetorit numri i personave të infektuar në vend është dyfíshuar në një normë prej 80 deri në 100%.

“Rrítja ka vazhduar në tre javët e fundit, por është ngadalësuar me rítme nga 20 në 5 ndërsa këtë javë është rreth 10%”, shtoi ai, transmeton ATSH, përcjell albinfo.ch.Plenkoviq vlerësoi se masat epídemíologjíke nga Shtabi i Mbrojtjes Civile kanë dhënë efekte, por sërish mbeten nën pritshmëritë.

Sipas tij, duhet të merren masa shtesë për të ulur barrën në sistemin shëndetësor.

“Numri i víktímave është rrítur gjithashtu, i cili ka arritur në mbi 35 në ditët e fundit, gjë që flet shumë për seriozitetin e sítuatës”, paralajmëroi kryeministri kroat.

Ai njoftoi se Mbrojtja Civile do të miratojë një paketë të re masash për të zvogëluar përhapjen e epídemisë midis qytetarëve kroatë në periudhën e vjeshtës, e cila është e favorshme për përhapjen e infeksionit.

Gjatë 24 orëve të fundit në Kroaci janë regjistruar 49 vi ktima dhe 3.164 raste të reja me koro navírusin e ri (COVíD-19).

Rreth 70%e personave të infektuar vijnë nga një popullatë që më parë nuk ishte nën masa epídemíologjíke, duke paralajmëruar se vírusi është shumë ngjítës dhe se në disa raste ka pasoja të qëndrueshme tek të rinjtë, njerëzit e shëndetshëm dhe është potencíalisht vd ekjeprurës për popullatën në rrezík.

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…