LAJMI I FUNDIT/ Ky Vend Evropian në “bllokim” Total nga Dita e Martë


Për tri javët e ardhshme, Austria do të hyjë në izolim të plotë. Me përjashtim të dyqaneve ushqimore dhe farmacive, çdo gjë do të mbyllet. Gjatë 24 orëve do të këtë orë policore. Të drejtë të daljes do të knë vetëm personat me arsye të domosdoshme.

Izolimi në shtetin austriak do të fillojë nga dita e martë (17 nëntor) dhe parashihet të përfundoj me 6 dhjetor. Kështu njoftoi qeveria austriake të shtunën pasdite në një konferencë për shtyp.

Dyqanet tregtare dhe biznesore do të mbyllen tërësisht, me përjashtim të supermarketëve dhe farmacive. Nuk lejohet të punojnë as sallonet e floktarëve dhe as sallonet tjera të bukurisë. Shkollat do të mbyllen dhe do të vijojnë mësimin në distancë, njofton apa.at

Përveç kësaj, kufizimi i daljes nga ora 20:00 – 06:00, tani do të hyjë në fuqi për gjatë 24 orëve. Pra, të drejtë të daljes nga shtëpia, do të kenë vetëm ata që kanë arsye të domosdoshme, përcjell Albinfo Austria.

Po ashtu ju mund të takoni vetëm partnerin tuaj, familjarët e afërm ose kujdestarët tuaj. Secilin prej këtyre personave duhet ta takoni vetëm në mënyrë individuale. Me fjalë tjera, nuk lejohen takimet me shumë se dy persona Në vendet publike është e detyrueshme të mbahet distancë prej 1 metër dhe të jetë e mbuluar fytyra me maskë, goja dhe hunda.

Në spitale dhe shtëpi të të moshuarve, vizitat për pacientë do të pranohen vetëm një herë në javë. Pacientin mund ta vizitojë vetëm ndokush prej njerëzve të afërm të familjes. Përjashtim bëjnë gratë shtatzëna.

Kancelari austriak, Sebastian Kurz përgjatë konferencës për shtyp, e justifikoi “bllokimin” duke thënë se masat e deritashme nuk e kishin zvogëluar numrin e infeksioneve. Përkundrazi, në disa lande, si: Kärnten, Voralberg dhe në Austrinë e Epërme ka një rritje të jashtëzakonshme.

Sebastian Kurz i bëri thirrje popullatës që të takojë vetëm nga një person poqe se është e mundur. “Çdo kontakt shoqëror është një më shumë se duhet. Vetëm duke ju përmbajtur këtyre rregullave do të mund të kremtojmë bashkë kohën e Krishtlindjes.

Kurz siguroi po ashtu se do të vazhdojë të ekzistojë mundësia e kujdesit për fëmijët në shkolla dhe kopshte, transmeton Albinfo Austria.

Zhbllokimi i këtyre masave është menduar të bëhet me datën 7 dhjetor. Të parët që do të rihapen, planifikohen shkollat dhe dyqanet me pakicë.

Dyqanet tregtare të cilat për shkak të këtyre masave janë detyruar të mbyllen, do të përfitojnë nga shteti një pjesë të humbjeve të shitjes që mund të ju ndodhë nga “bllokimi”. Por, nuk do të përfitojnë si bizneset e hotelerisë, ku 80 për qind e shitjes që kanë pasur në të njëjtën kohë me vitin e kaluar, do ta marrin nga shteti. Dyqanet tregtare në këtë rast varësisht nga biznesi i tyre do të përfitojnë nga 20 – 60 për qind.

Related Posts

Darci Lynne sings cowboy duet with a puppet and she blows the audience away with her yodeling

Darci Lynne has her own show in Vegas now and this type of performance is a good example why. She’s got a lot of talent! When she…

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…