LAJMI I FUNDIT: Një tjetër Shtet i madh Europian kthen Gjendjen e Jashtë zakonshme


Për shkak rrítjes se rasteve me koro navírus ne Hungari kthehet karantina.

Pritet qe Hungaria të mbyllë klubet e natës dhe do të vendosë një shtetrrethim gjatë natës për të ndaluar përhapjen e rastve të reja me koro navírus ndaj ky do jete hapi i pare.

Qeveria do të ushtrojë një kontroll më të rreptë në vendet e argëtimit, të tilla si kinematë, teatrot dhe eventet sportive, për t’u siguruar që audienca të ndjekë masat e parashikuara për distancimin shoqëror dhe mbajtjen e maskave.

Nëse këto protokolle nuk ndiqen, polícia ka autoritet të ndërhyjë, të gjobísë dhe madje të mbyllë vendet nëse është e nevojshme.

Qeveria hungareze gjithashtu do të “rrísë frekuencën e transportit publík në mëngjes dhe gjatë orës së pikut të mesditës” për të shmangur mbipopullimin, shtoi Orban.

Këto masa shtre guese vijnë ndërsa numrat e rasteve ditore në Hungari vazhdojnë të rríten, duke e lënë qeverinë të shqet ësuar për tejkalimin e kapaciteteve të spítaleve.