LAJMI I FUNDIT për Kufirin… U morr vendimi, Ja çfarë pritet të ndodhë…


Shtetasit e Maqedonisë, Serbisë dhe Shqipërisë do të jenë në gjendje të kalojnë kufirin këtyre shteteve pa një test PCR.

Dhe nëse një shtetas i njërit prej tre vendeve shtrohet në spital për shkak të Cov id-19, vendi në të cilin ndodhet do të përballojë shpenzimet e trajtimit.

Kjo është ajo çfarë është paraparë në Memorandumin e Bashkëpunimit në kushtet e Covid-19, i cili u nënshkrua dje nga Kryeministri Zoran Zaev së bashku me Presidentin e Serbisë Aleksandar Vuçiç dhe Kryeministrat e Serbisë Ana Brnabic dhe Shqipërisë Edi Rama.

Memorandumi thekson se Ministrat e Shëndetësisë dhe mjekët nga të tre vendet do të bashkëpunojnë dhe shkëmbejnë përvoja në luf tën kundër koro navi rusit.

Kryeministri Zaev tha se kjo hap rrugën për një bashkëpunim edhe më të for të midis vendeve.

“Ne po hapim korridore të gjelbërta për udhëtimet e qytetarëve tanë dhe operatorëve ekonomikë, të cilët leht ësojnë pasojat e Covid-19. Qytetarët dhe, mbi të gjitha, mbajtësit e ekonomisë do të lëvizin midis tre vendeve pa pasur nevojë për teste PCR.

Dmth ata do të lirohen nga barra administrative dhe financiare. Ne duam ta bëjmë jetën më të le htë për qytetarët tanë dhe të vendosim bazat për rimëkëmbjen ekonomike,” tha Zaev.

Maqedonia Veriore, Shqipëria dhe Serbia, siç tha ai, menjëherë do të fillojnë të punojnë në koordinimin për sigurimin e një vaksine për Covid-19 për qytetarët e tyre.

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç, theksoi se shëndetësia dhe infeksionet nuk i njohin kufijtë shtetërorë kombëtarë dhe për këtë arsye është gjithashtu shumë e rëndësishme që ata ranë dakord të mos mbyllnin kufijtë

Por të kapërcenin krizën së bashku, të luf tonin së bashku pandeminë dhe të vazhdonin tregtinë, për të promovuar atë bashkëpunim dhe të gjitha llojet e tjera të bashkëpunimit.

Kryeministri shqiptar Edi Rama tha se memorandumet që ata kanë nënshkruar tashmë parashikojnë shkëmbimin e informacionit dhe përvojës, si dhe barrën, sa më shumë që të jetë e mundur përballë pandemisë Cov id-19.

“Me Samitin e Sofjes, fillon një fazë e re e bashkëpunimit tonë të ngushtë dhe Kosova do të bashkohet me nismën.Unë gjithashtu dua që vendet e tjera në komunitetin e Ballkanit Perëndimor të bashkohen,” tha Rama,

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…