Limaj: Albin Kurti synon pushtet absolut, si Aleksandar Vucici

Kandidati për Kryeministër nga radhët e Nismas Socialdemokrate, Fatmir Limaj, ka deklaruar se Albin Kurti po dëshiron pushtet absolut sikurse presidenti serb, Aleksandar Vucic, shkruan Gazeta Metro.

Sipas Limaj pushteti absolut, do të sillte degjenerim total në shtetin e Kosovës, njësoj sikurse pushteti në Serbi.

”Nuk besoj kurrë në Kosovë që do ta lejonte t’i hipte atij rr eziku për të lejuar një parti politike të jetë e vetëmjaftueshme për të qeverisur”.
”Dhe ky vend nuk e ka luksin dhe pjekurinë e mjaftueshme institucionale politike, që të qeveriset nga një parti politike, pa një degjenerim masiv. Me koalicione kemi pasur problem me qeverisje, e merre me mend një pushtet absolut çka mund t’i ndodhë një vendi. Shiqoni çka po ndodhë në Serbi”, shprehet Limaj.

Limaj ka krahasuar Kurtin me Vucicin duke thënë se po kërkon pushtet absolut.

”Pushtet absolut a ka Vuçiqi në Serbi? – dhe krejt është tjetër gjë shteti serb me Kosovën”, tha Limaj në Rubikon.