Limaj: Folni çka të doni, por nja dijeni se pa Thaçin, Krasniqin, Veselin, Selimin nuk do të kishte UÇK


Kryetari i Nismës Socialdemokrate, Fatmir Limaj, në emisionin “Debat” në RTK ka folur për proc esin e tij gjy qësor në Hagë, para 15 viteve dhe proc eset gjy qësore të EULEX-it, si dhe për zhvillimet në vend.

“Pa këta njerëz, Thaçin, Krasniqin, Veselin, Selimin e të tjerët nuk do të kishte UÇK dhe pa UÇK nuk do të kishte liri”, ka thënë Limaj

Ai ka thënë se është gabim nga kushdo që i gëzohet shkuarjes së çlírímtarëve në Hagë. Sipas Limajt, ata janë në Hagë për të mbrojtur lu ftën çlírimtare.

Lideri i Nismës ka thënë se insitucionet e vendit duhet të bëjnë më shumë për t’i mbrojtur çlirimtarët në Hagë.

Ai ka thënë se kërkesa e tij ka qenë që të ketë një gjykatë gjithpërfshirëse. Ai ka thënë se është inkruajuar nga kryetarja e Gjykatës të cilët thonë se do të hetojnë gjitha krímet.

“Ne duhet t’i shohim veprimet tash. Kosova duhet ta ngrís zërin dhe se çdo masakër duhet të gjy kohet. Kryesit duhet përgjigjen për vep rat e tyre. S’kemi me u ndale dhe do të bëhemi zëdhënës të kësaj teme”, ka thënë Limaj në RTK.