Majko “selam“ Vuqiçit, Kosova na ka ne, ne kemi Kosovën!


Ish-kryeministri Pandeli Majko i ftuar në Radarin Informativ në “ABC” me gazetaren Jonida Shehu komentoi përsëri deklaratën e fundit të presidentit serb Aleksandër Vuçiç.

Sipas Majkos deklarata e Vuçiç, i cili tha se “konflíkti në Nagorno-Karabak ka treguar shembull se si është një konflíkt i ngrírë dhe që kur dikush e shkrin atë, mund të përshkall ëzojë një katast rofë të vërtetë”, tregon frymën politike që Serbia ka, dhe është krejtësisht e papërgj egjshme.

Majko i ka quajtur “deklarata tregtarësh” qëndrimet e Serbisë dhe vetë Vuçiç, të cilët kanë deklaruar se nuk mund të pranonin Kosovën si shtet, pa marrë asgjë në këmbim.

Më tej gjatë bisedës, duke marrë si shembull “konflíktin e shuar” tashmë mes Ramës dhe Haradinajt, ish-kryeministri Majko theksoi se nuk ka përç arje mes shqiptarëve, se Kosova nuk bën dot pa Shqipërinë, dhe as Shqipëria pa Kosovën.

“Kemi të bëjmë me një shtet që nuk pranoi paketën e Ahtisarit. Shteti i Serbisë deklaron si një tregtar se “si mund të pranojmë pavarësinë pa marrë gjë në këmbim”.

Deklarata e fundit e Vuçiç në es encë është e papërgj egjshme. Në përgjithësi në Ballkan ngja rjet e rënda ndodhin kur nuk ka deklarata, dhe nuk besoj se do shkohet më tutje.

Sa i përket shqiptarëve nuk besoj se jemi të përç arë. Sherri që u konsiderua si i madh mes Haradinaj dhe Ramës u shua, s’ka më kon flíkt.

Duhet të jemi të sinqertë. Vuçiç me deklaratën që ka bërë nuk është se ka shpa llur Iuftë, është një pohim i bërë në një moment delikat pasi ish-krerët e UÇK janë përpara Hagës sot, dhe tregon fry mën politike që ai vend ka.

Ne nuk kemi tjetër përveç Kosovës. Kosova sot nuk është një hapësirë tokësore pa emër, është një shtet. Ata nuk kanë tjetër përveç nesh, dhe ne nuk kemi tjetër përveç tyre”, tha Majko.

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…