Mali i Zi nga nesër me masa të reja, këto janë rregullat për kosovarët që duan të shkojnë ose kalojnë tranzit


Shteti i Malit të Zi nga nesër do të ketë masa të reja kundër koronavirusit.

Mali i Zi e ka vendosur Kosovën në “Listën e Verdhë”, shtet me rrezik mesatar , transmeton Indeksonline.

Kosovarët që duan të shkojnë për qëndrim në Mal të Zi duhet të kenë test PCR Negativ jo më të vjetër se 72 orë ose ose një rezultat pozitiv për antitrupat ndaj një koronavirus të ri ( SARS-CoV-2) klasa IgG ose me një rezultat negativ të një prove serologjike për antitrupat e klasës IgM të marra nga testi serologjik ELISA i vjetër jo më shumë se 72 orë.

Vetëm fëmijët nën moshën 5 vjeçare kanë të drejtë të hynë në Malin e Zi pa test PCR.

Në përputhje me rekomandimet e Komisionit Evropian, kategori të caktuara të personave të nevojshëm për funksionimin normal të shërbimeve jetësore dhe personave dhe personave me interes të qartë ekonomik përjashtohen nga kriteret e mësipërme. Instituti i Shëndetit Publik përshkruan kushte të veçanta për hyrjen dhe lëvizjen nëpër Mal të Zi për:

Profesionistë të shëndetit, studiues dhe shkencëtarë të shëndetit;

Personat që kryejnë ose sigurojnë transportin e udhëtarëve dhe mallrave;

Diplomatët e akredituar në Malin e Zi, personeli i organizatave ndërkombëtare, personeli ushtarak dhe punëtorët e ndihmës humanitare në kryerjen e funksioneve të tyre

Kategori të caktuara të udhëtarëve në tranzit;

Personat që kanë nevojë për mbrojtje ndërkombëtare ose që vijnë në Mal të Zi për arsye të tjera humanitare (parimi i mos-ripërtëritjes respektohet).

Kosovarët që kalojnë vetëm transit në Malin e Zi nuk kanë nevoj për një testë PCR ose ELISA. Transiti mundësohet duke kontrolluar kohën e hyrjes në Malin e Zi, kalimin e pikave të kontrollit dhe largimin nga Mali i Zi, pa qëndruar në Malin e Zi./Indeksonline

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…