Më në fund Merkel jep lajmin e fantastik për Kovíd! Në këtë muaj pritet të ndodh kjo!

Me te deklaruar se qendrat e mëdha të vak/sinimit, të cilat u formuan vitin e kaluar, janë duke punuar me kapacitet të plotë.Ne 1 intervistë Merkel tha se ishte zhgeenjyer për shkak të zbatimit të ngadalttë të vak/sinimit në fillim, por ajo këmbënguli se kjo ka ndodhur për shkak të vak-sina u zbulua vetëm një vit pasi ndodhi pan-demia.

“Është një arritje e madhe që askush nuk e priste”, tha ajo.Ajo gjithashtu vlerësoi se nuk ishte deklaruar qartë se nuk do të kishte vak/sina të mjaftueshme për të gjithë në fillim.

Merkel hodhi pretendimet se Bashkimi Europian u tregua koprrace në porositjen e vak/sinave, ndërsa shtoi se fakti që vak’sinatt kanë arritur më shpejt në Britani të Madhe dhe SHBA “nuk është çështje parash”.

Gjermania, në valeen e parë të panddemise u morr shembull për menaxhimin e mirë të situatës me ko vi d,shkruan ditorja.