Mediat Serbe e thone ‘troç’ : SHBA’ja dhe BE’ja po përgatisin nje letër për Serbinë, kërkohet njohja e..

Mediumi serb ‘Novo,sti’ raporton sot se Brukseli dhe Uashin,gtoni janë duke përgatitur tashmë një kërkesë të shkruar që do t’ia dërgojnë lidershipit të shtetit serb e në të c,ilën flitet për zgjidhjen e çështjes së Kosovës.
Siç raporton “Novosti”, në këtë dokument, Serbia do të njo,ftohet që duhet të përgatis vetën për të ecur drejt njohjes së pavarësisë së Kosovës. Sipas kësaj gazete kjo do të jetë pj,esa e dytë e urimit ët Joe Biden..

Shenjë e kësaj letre thuhet se do të jetë viz,ita në Serbi brenda nj,ë kohe shumë të shkurtër e emisarit të BE’së për dialogun Miroslav Lajcak dhe Mattheë Palmer.

Ky raportim i gazetës serbe vjen pas dekla,ratave të presidentit të Serbisë, Aleksander Vuçiq, se tashmë do të ketë presion edhe nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës po,r edhe nga Bashkimi Evropian që Serbia ta njohë pavarësinë e Republikës së Kosovës..

“Për ta kuptuar se në çfarë pozite jemi, ne vetëm duhet ta lexo,jmë letrën e presidentit Joe Biden për ne dhe Prishtinën. Fuqitë evropiane plotësisht ndajnë të njëjtat qën,drime me administratën amerikane, dhe kjo nënkupton që ne do të jemi nën pre,sion”, ka thënë dje Vuçiq..