“Mediat Serbe“: NATO po e trajnon Ushtrinë e Kosovës për ta marrë nën kontroll veriun


SHBA po e përfshijnë Ushtrinë e Kosovës në ushtrimin “Karta Amerikano – Adriatike” e cila do të mbahet, siç shkruan gazeta serbe “Novosti”

Prandaj, vazhdon gazeta, “pjesëmarrëseve të Joint Reaction, në konferencën finale mbi ushtrimet, të mbajtur është dhënë për nënshkrim marrëveshja teknike për pjesëmarrjen e Forcave të Sigurisë së Kosovës”,

Ata janë të angazhuar për trajnimin e ushtarëve kosovarë për veprime me modelin e “Stuhisë”, gjë që praktikisht është përgatitje për aksion në veri të Kosovës, në rast se Prishtina vendosë ta integrojë gjithë territorin e Kosovës dhe ta rrumbullakojë integritetin territorial të saj.