Mërgimtari shqiptar u pagoi të gjitha borxhet fshatarve në një dyqan në vendlindje

Ishin fjalët: “Më lini shumën, pa emrat e debitorëve, të cilët i detyroheshin dyqanit tuaj për një kohë të gjatë për të paguar borxhet e tyre”, ishte mesazhi që një dyqan të vogël lokal në qytetin port të Barit, ose Tivarit, Malit të Zi.

Sipas portit lokal Jedro, një mërgimtar shqiptar anonim që jeton jashtë vendosi të paguajë të gjitha borxhet e papaguara në dyqanin Cobra në shumën prej 500 euro, duke paguar borxhet ndaj njerëzve të të gjitha besimeve dhe kombeve që ishin në fletoren e borxhit të pronarit të dyqanit.

Ky fshat njihet si jo i zhvilluar dhe se banorët aty shpesh detyrohen të marrin borxhe në markete, për të sigurar ushqim për nevojat familjare.