Merret vendimi i shumëpritur në GJERMANI për të gjithë qytetarët/ Ja çfarë duhet të dinë Mërgimtarët


Gjermania ka vendosur afatin se kur do të nisë vaksínimi ndaj C0VíD. Shefi i stafit të Angela Merkel ka bërë të ditur se vaksínimi kundër kor onavírusit pritet të fillojë në ditët e para të vitit të ardhshëm.

Autoritetet e BE do të marrin vendimin për miratimin e vaksinës së parë për përdorim, para vitit të Ri, ndërsa vaksínimi pritet të nisë ditët e para të janarit.Gjermania është duke përgatitur tashmë qendrat e vaksínimit, ndërsa Helge Braun, shefi i stafit të Merkel, ka thënë për gazetën Bild se është i gatshëm t’i ndihmojë autoritetet mjekësore.

Braun tha se ai dhe kancelarja Merkel do të vaksínohet “kur t’i vijë radha”.

Gjermania ka njohur një rrítje të fríkshme të rasteve me C0VíD ditët e fundit, ku raportohet për 40% më shumë ínfeksíone se në pranverë.