Mesazh Madhështor nga Amerika që rrënqeth çdo Shqiptar

Nepermjet nje postimi ne faqen zyrtare në Facebook, Ambasada e SHBA ne Shqiperi thekson se Shqiperia eshte nje mike e besuar dhe nje aleate e forte.

Ambasada kujton fjalim e ish presidentit amerikan, George Bush, gjate vizitës se tij ne Tirane me 10 qershor te vitit 2007.

Ne pos timin e Ambasades shkruhet se Shqipëria ka mbeshtetjen e perhershme nga Shtetet e Bashkuara. Ministrja e Jashtme e Shqipërise, Olta Xhaçka, ka kujtuar 12 vjetorin e anëtarësimit te Shqipërisë ne NATO, duke thene se në këto vite ia kemi dale ta fitojme besimin e aleateve si partnere te besueshem dhe kontribues serioze në sigurine kolektive te Aleances.

Per mes publikimit te nje videoje te punes së EOD, nje strukture te Forcave të Ar matosura, ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi, ka pershendetur 12-vjetorin e anetaresimit te Shqiperise ne NATO.