Mikja e Madhe e Shqiptarëve Albright “godet“ Trumpin për marrëveshjen e fundit Kosovë-Serbi


Ish-sekretarja e shtetit amerikan në kohën e presidentit Bill Klinton, Madeleine Albright, ka folur për qasjen e administratës Trump gjatë këtyre viteve ndaj Kosovës.

Albright ka deklaruar se kampanja e udhëhequr nga Clinton gjatë viteve 1998-99, ka qenë e suksesshme ku solli pa qe demokratike dhe bashkoi botën.

Ajo krítíkoi qasjen e presidentit aktual të Amerikës, Donald Trump, ndaj Kosovës dhe Serbisë, madje e quajti si qasje të dësh tuar që katër vite.

Tutje, Albright tha se demokracia në Kosovë mbetet një te st për amerikanët, ku thotë se janë miq të vërtetë të shqiptarëve.