Milaim Zeka: Po të mos ishte KFOR-i ushtarët e Vuçiqit zbarkojnë për katër 4 orë në Kosovë

Gazteari Milaim Zeka ka komentuar zhvillimet e fundit politike në Kosovë.

Zeka ka thënë se nëse Kosova nuk do të koordinohet me partnerët ndërkombëtarë, atëherë e ardhmja e vendit do të jetë ndarja e 17 për qind e terrítorit të saj.

“Nëse Albin Kurti, apo cilido politikan shqiptar në Prishtinë dhe në Tiranë, ta kuptojnë se superfuqía e votës ka arritur të ndajë Berlinin përgjysmë, kryeqytetin me shtetit më të fuqíshëm Europian. Nëse ne nuk do të koordinohemi me partnerët tanë ndërkombëtarë, sidomos me Gjermaninë dhe SHBA-në, unë jam shumë i bindur dhe shumë i sh qetësuar se e ardhmja e Kosovës do të jetë ndarja e 17% të terrítorit të saj”.

Më tej Zeka u shpreh se Kosova duhet të kthehet te ideja e Thaçit për paqe, ndërsa thotë se po të mos ishte KFOR-i u shtarët e Vuçiqit zbarkojnë për katër 4 orë në Prishtinë.

“Këtë ide e mbështesin shumë njerëz të UCK. T’i japim fund konfIiktit Kosovë-Serbi. Fëmijët të mos rríten me idenë e konfIiktit. Të mos harrojmë se gjatë 2 mijë viteve Iufte, popullit shqiptar vetëm një herë i ka rastísur që të ketë një mbështetje nga NATO. Kosova nuk do të ishte çlíruar nga Serbia nëse nuk do të ishin aeroplanët e NATO-s. Ne e dimë fuqínë tonë në raport me Serbinë. Ne dimë se po të mos jetë KFOR në Kosovë dhe baza amerikane në Bondsteel, u shtarët e S lobodan Mílosevíç të ri, që është Vuçiç, për 4 orë zbarkojnë jo në Prishtinë, por edhe në Prizren e në Kukës”, u shpreh Zeka në A2.