Milaim Zeka tregon sekrete të pa thënë se çfarë i kishte thënë CIA Xhavit Halitit

Ish-reporteri i l uftës, Milaim Zeka, ka folur për ko.hën e l uftës në Kosovë.

Zeka tregon se çka iu tha qe.verisë amerikane nga Bujar Bukoshi, Veton Su.rroi e Xhavit Haliti.

“Njeriu i parë që ka hapur frontin deri në State Departament, që s’ka lënë sen të z ezë pa folur kundër njerëzve të UÇK’së, ka qenë Bujar Bukoshi”, thotë Zeka në Pressing.

‘A i ka taku Bujar Bukoshit e Veton Surroit e do të tjerëve pasi u v ra Adem Jashari në Prekaz me diplomatë botërorë me fol për ngjyrimet politike të njerëzve të l uftës, nuk u ka taku”, thotë ai.

“CIA amerikane edhe përfaqësuesit e shtetit amerikan një gjë i kanë thënë Xhavit Halitit; “Ne po e duam vetëm një garancion. A pranoni ju ndihma nga vendet arabe, a pranoni a rmë nga vendet arabe, a do të veproni ju sikurse Bosnja?”, shpjegon Zeka në Pressing.

“Xhaviti dhe të tjerët thonë kështu: “Ne vetëm nga Perëndimi dhe ne do t’i ndjekim udhëzimet vetëm nga ju”.”, tha Zeka.

“Këtë po ta ilustroj me një shembull”, vazhdoi Zeka. ‘Ka ardhur një anije me a rmët më moderne që u bllokua në detin Adriatik, sepse ka ardhur nga Irani”, tha ai..