Ministri Gjerman “dridhë“ Ballkanin ! Jep lajmin e papritur për ndryshimin e kufijve…

Ministri i Gjermanise per Çeshtje Evropiane, Michael Roth ka thene sot se vizatimi i kufijve te ri ne Ballkanin Perendimor eshte nje rruge e rr ezikshme.

Kjo deklarate e ministrit Roth vjen pas disa shkrimeve diteve te fundit rreth nje dokument jo formal me siç thuhet propo zimin per ndryshimin e kufijve ne Ballkan.

Mediet kroate e boshnjake kane shkruar se nje dokument i tille i hartuar nga krye ministri i Sllovenise, Janez Jansha, i eshte derguar presidentit te Keshillit Evropian, Charles Michel dhe ne te propo.zohet ripercaktimi i kufijve ne Ballkanin Perendimor si zgjidhje per problemet e hapura ne rajon.

Kabineti i kryeministrit te Republikes se Sllovenise deri tani nuk ka komen.tuar rreth te ashtu quajturit dokument jo formal per Ballkan Perendimor.

Por kunder idese se per ndryshimin e kufijve ne Ballkan eshte shpre.hur serish Gjermania.
Ministri per Evrope i Gjer.manise Michael Roth ka thene se vendet e Ballkanit Peren.dimor kane nje te ardhme vetem si shoqeri shume etnike dhe se viza.timi i kufijve te rinj eshte nje rruge e rr ezikshme.