Ministri serb provokon shqiptarët: Po, duam “Serbinë e Madhe”, porsi Gjermania!

Po, duam “Serbinë e Madhe”, porsi Gjermania!

Ministri i Mbrojtjes i Serbisë, Aleksandar Vulin, përsëriti sot se presidenti i Serbisë është, duhet dhe duhet të jetë president i të gjithë serbëve kudo që jetojnë, dhe vuri në dukje se Aleksandër Vuçiq duhet të krijojë “botën Serbe”.

“Nëse do të kishim guximin të vizatonim dhe të thonim se ku jetojmë në dy ish-Jugosllavitë, nuk do të flisnim për këtë sot. Por nuk kishim guxim dhe fuqitë e mëdha kurrë nuk i lejuan serbët të bashkohen,” tha Vulin në TV Prva.

Ai vuri në dukje se të gjithë serbët duhet të marrin vendime të përbashkëta politike për çështje të rëndësishme, se ata “kërkuan falje për Serbinë e Madhe” dhe shtoi se një Gjermani e bashkuar territoriale nuk është problem për askënd, por për serbët e bashkuar politikisht po, raporton Beta.

Vulin beson se ai nuk ndërhyn në punët e brendshme të fqinjëve të tij dhe pyet nëse ndërhyrja është kur, siç tha ai, “Mali i Zi kërcënon të ndalojë kishën ortodokse serbe ose kur Maqedonia e Veriut ndërton kishën e saj në themelet e kishës ortodokse serbe”.

Ky reagim i Vulinit ishte koment për shkrimet e disa mediave nga Bosnja dhe Mali i Zi se presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuccicc, po krijon një “botë serbe”.