“Mua më befason pse atje në Hagë nuk është Agim çeku edhe klani Haradinaj”


Kreu i Këshillit për Kosovë në Kuvendin e Serbisë, Milovan Drecun ishte pjesë e emisionit në TV “Kurir” se për atë me çka do të ngarkohen pjesëtarët e UÇK-së vetëm mund të dys hohet, shkruan “Kurir”.

“Proku roria ka thënë se nuk ka shkaqe që gjykími mos të filloj në qershor, ndonëse mbrojtja kërkoi 18 muaj edhe mund të ketë kompromis”, tha Drecun.

“Me rëndësi duhet të thuhet se prok uroria speciale edhe më tutje në grumbullimin e fa kteve që më pas do vendosen në ak uzë. Ka mekanizëm për mbrojtje të dëshmitarëve, që iu duhet”.

“Qeveria e Kosovës me arsyetimin se paguan harxhimet e rrugës, ju jep para dëshmítarëve, ndonëse Haga paguan gjithçka/ Kjo është forma më ‘benjine’ e korr upsíonit. Kujtoni rastin e Haradinajt, kur dëshmítarët kryen vetëv rasje”.

“Në ak uzë flitet për dy bur gje ílegale, ku janë v ra edhe pjesëtarë të LDK-së, rreth 200. Si është e mundur që tash mund të jenë për ta”, tha Drecun.

“Ne duhet të bëjmë gjithçka që mundemi, sepse këtë e kemi borxh të dihet çka ju ka ndodhur atyre njerëzve të gjorë dhe ata përbíndësha të marrin ro bi të përjetshme”.

“Në bazë të ak uzës mund të dy shojmë për kríme, por nuk dihet saktë, posaçërisht përbíndëshi Sabit Geci”.

Drecun ka lexuar raportin e prokurorit kryesor të EULEX-it, Uliamson për hetímet për tregti me or gane në Kosovë edhe Shqipëri.

“Duhet të shohim deri tek cilat fa kte kanë ardhur rreth ‘shtëpisë së verdhë’, atë nuk guxojmë ta lëmë anash, ku janë dëshmítarët”? A do të gjendet ajo shtëpi. “Mua më bef ason pse atje nuk është Agim çeku edhe klani Haradinaj”.

“Edhe Biden, Klinton, Ollbrajt i kanë ditur të gjitha, pa marr parasysh çka thotë tash Biden”.