“Mund ta kthejmë Kosovën nën Serbi, Rusia do të na ndihmojë” të gjitha deklarimet e kyrepopit serb Irinej për Kosovën


Sot ka humbur bet ejën me covíd-19 kryepopi serb. Irinej ishte një nacíonalíst i dë shmuar serbomadh, gjë që e tregojnë shumpë paraqitje të tij publike. Ai ishte kundërtar i hekurt që Serbia të njoh pavarësinë e Kosovës, dhe keto ishin deklaratat e tij për Kosovën: “Për ne Kosova nuk është zgjedhë.

Ai shpresonte që do ta rikthenin përseri Kosovën: “PIaga jonë e madhe është Kosova. Toka e shenjtë serbe nga e cila nuk mund të heqim dorë sepse do të na mall kojnë her onjtë tanë të Kosovës.