Na i bëri zemrat mal! Njihuni me shqiptaren, që është shpallur si një nga gratë më frymëzuese

Deputetja me origjinë shqiptare në Parlamentin Europian, Arba Kokalari, për të dytin vit është në 30-shen e grave drejtuese më frymëzuese në Suedi. Ajo është vlerësuar në vendin e 23 në këtë listë. Ja postimi i saj:

Iku 6 vjeçe, si arriti në Parlamentin Europian Arba Kokalari – Gazeta Mapo

“Me përulje dhe gëzim të madh sot kam marrë njoftimin se jam emëruar në listën e 30 liderëve më të mirë së bashku me disa nga gratë më frymëzuese dhe më në zë në Suedi! Të jesh në listë për të dytin vit radhazi dhe të bësh progres në vendin 23 më bën shumë krenare.

Sot, Liderët – organizata ekzekutive e Suedisë publikan listën ku çdo vit renditen 75 të rinjtë më të sukseshëm në vend, që kanë arritur pozita ekzek utive, që bëjnë diferencën dhe tregojnë vlerën e udhëheqjes së mirë.

Falenderim i madh për Liderët, Jurinë dhe të gjithë ata që më nominuan! Kjo më jep mua dhe ekipit tim pak energji shtesë në punën tonë për të bërë diferencën për Suedinë në BE”, ka shkruar Arba Kokalari.

Arba Kokalari (e lindur më 27 nëntor 1986 në Tiranë, Shqiperi) është politikane shqiptaro-suedeze, pjësen e partise me te madhe opozitare suedeze — me percaktim te djatht — ”Partia e Moderuar” (PM). Ajo është deputete në kryesine federative për Partinë e Moderuar në qytetin e Stokholmit dhe u zgjodh zëvendëse e kryetarit të shoqatës së EPP-së YEPP në maj 2015. Ajo më parë ishte sekretare ndërkombëtare e Shoqatës Rinore të Moderuar.

Ne zgjedhjet suedeze të 2019 për Parlamentin Evropian (PE), Kokalari u zgjodh eurodeputete. Ajo është eurodeputetja e parë shqiptare në Parlamentin Evropian. (INA)