NATO i reagon ashpër Vuçiqit pas deklarateve për Iuftë në Kosovë


KFOR mbetet plotësisht i përqëndruar në zbatimin e mandatit të tij për të siguruar mjedis të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjitha komunitetet e Kosovës.

Kështu thuhet në një përgjigjie zyrtare të NATO-s për Klan Kosovën, pas deklaratave të presidentit serb Aleksandar Vuçiq, i cili tha se Serbia po përgatitet ushta rakisht pasi një kon flikt i ngrírë mund të es kalojë.

”Misioni i udhëhequr nga NATO – KFOR mbetet plotësisht i përqëndruar në zbatimin e mandatit të tij të KB për të siguruar një mjedis të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjitha komunitetet e Kosovës, që rrjedhin nga Rezoluta 1244 e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara”.

”Ne gjithashtu vazhdojmë të mbështesin dialogun e leh tësuar nga BE midis Beogradit dhe Prishtinës si zgjidhja e vetme e qëndrueshme politike për stabílítetin në Kosovë dhe rajonin e gjerë të Ballkanit Perëndimor”, njofton Klan Kosova.