“NATO na e hodhi nga lartë, askush nuk na ndihmoi, na morën Kosovën tonë”

“Serbia sa e sa herë kujton s ulmet ajrore të natës që detyruan Beogradin të tërheqë trupat e saj nga Kosova dhe ti japë fund konfliktit që mori mijëra jetë njerëzish.

Një sirenë u dëgjua në orën 7.45 minuta, pikërisht në kohën kur nisën b ombardimet më 24 mars 1999, dhe në një ekran të madh u shfaqën pamje nga sulmet.

Presidenti serb, Aleksandër Vuçiç tha se se atë kohë ata ishin të vetëm përballë NATO-s.

“Në ishim të vetëm përballë fuqisë më të madhe ush tarake në botë, koalicionit të të pasurve dhe të fuqishmëve, përballë 22 mijë tonëve b omba dhe r aketa dhe përballë qëllimit të tyre të dukshëm; të na mundnin dhe të na poshtëronin ne dhe t’ia jepnin një pjesë të t erritorit tonë, dikujt tjetër”, tha ai.

Millo sheviçi i urdhëroi t rupat e tij të dilnin nga Kosova më 10 qershor 1999. F orcat e NATO-s morën në shënjestër me dhjetëra objektiva u shtarake por edhe infrastrukturën si ura, hekurudha dhe rrjetin energj etik. Numri i v iktimave c ivile, zyrtarisht nuk është përllogaritur asnjëherë dhe varion nga 500 sipas “Human Rights Watch”, e deri në 2500 sipas zyrtarëve serbë”.