Ndodh edhe kjo: Prifti Amfilohije vdíq nga Koronavirusi, serbët i puthin duart


Mitropoliti i Malit të Zi dhe Bregdetit Kishës Ortodokse Serbe Amfilohije vdíq të premten, pas ínfektímit me koro navirusin e ri SARS-CoV-2.

Ai ishte aku zuar nga autoritetet malazeze gjatë epidemisë së Covid-19 se po injoronte udhëzimet e mbrojtjes dhe se po nxíste të tjerët.

Kufoma e tij është vendosur për nderime dhe para ceremonisë së va rrímit, kur besimtarët po nderojnë atë me rite të çudítshme në kohë pandemie duke puthur duart e tij dhe mantelen e peshkopit, transmeton Gazeta Metro.

Ai kishte organizuar dhe ishte pjesëmarrës në protesta kundër qeverisë dhe politikave properëndimore të Djukanovic në kohë epidemie. Amfilohije ishte i krishterë ortodoks arkaik kontrovers i papërmbajtur, dhe nacíonalist serb i papërmbajtur që shkonte deri në fashízëm.