Në çdo shkollë në Luginën e Preshevës me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor, të intonohet himni i Serbisë, nervozohet keq Shaip Kamberi

Deputeti shqiptar nga Bujanovci Shaip Kamberi ka reaguar pas vendimit të autoriteteve serbe që në çdo shkollë, me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor, të íntonohet hímni i Serbisë, duke thënë se me këtë Beogradi zyrtar po e vazhdon haptas dískrímínimín e tij ndaj shqiptarëve të Luginës së Preshevës.

Ministri i Arsimit i Serbisë, Branko Ruzhiq ka marrë vendim që në çdo klasë, me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor të íntonohet hímni i shtetit serb.

Në reagímin e tij, Kamberi thotë se një vendim i tillë nuk mund të konsiderohet ndryshe përveç se polítízim i panevojshëm i shkollave dhe arsimit për nevojat e patríotízmit të rr ejshëm serb.

Postimi i plotë: