“Nervozohet“ keq Putin: Mos e kaloni “vijën e kuqe” me Rusinë se kjo ju pret !

Presidenti rus Vladimir Putin ka paralajmëruar Perëndimin të mos e kalojë “vijën e kuqe” me Rusinë dhe d ënoi atë që ai e quajti një komplot puç ist kundër Bjellorusisë.

Paralajmërimi erdhi në fjalimin e tij vjetor të kombit, në mes të t ensionit të shtuar me Perëndimin mbi Ukrainën dhe k ritikun e b urgosur të Putinit, Alexei Navalny.

Më 17 prill autoritetet bjelloruse njoftuan se kishin prishur një komplot të mbështetur nga SHBA, për të v rarë Presidentin Lukashenko. Shërbimi Federal i Sigurisë i Rusisë (FSB) tha se kishte a rrestuar dy bjellorusë të d yshuar të përf shirë në komplot.

Pretendimi për grusht shteti u hodh poshtë nga udhëheqësja e opozitës bjelloruse, Svetlana Tikhanovskaya, e cila e cilësoi pro vokim.

Ka pasur demonstrata m asive në mbështetje të saj që kur Lukashenko kërkoi rizgjedhjen vitin e kaluar, në një votim të d ënuar gjerësisht si të manipuluar. Mijëra p rotestues u dhu nuan nga p olicia dhe u ndaluan.