Nga e Shtuna Masa të reja, Ja cili Vend Europian ka vendosur të shtrëngojë masat


Miliona persona në Londër, Eseks, Jork dhe zona tjera përb allen me kategorinë e dytë të mas ave kufízuese kundër koronavírusit nga dita e shtunë, ka thënë Sekretari britanik për Shëndetësi, Matt Hancock.

Kjo nënkupton që më shumë se gjysma e popullsisë së Anglisë do të jetojë me kufízime tejet të rre pta, me qëllim të parandalímit të sëmu ndjes COVíD-19, që shka kton ky vírus.

Kategoria e dytë e mas ave kufízuese parasheh ndalesë të takimeve brenda ambíenteve shtëpiake, duke përfshírë baret dhe restorantet.

Ndërkohë autoritetet janë duke shqy rtuar mundësitë që edhe zona e Mançesterit të shtrë ngojë ma sat.