Nga nesër mund të aplikoni për tërheqjen e parave nga Trusti, gjithçka që duhet të dini


Qytetarët e Kosovës nesër nga ora 15:00 do të kenë mundësi të tërheqin 10 përqind të kontríbuteve në Trust.

Zëdhënësi i Fondit Pensional të Kosovës, Jeton Demi, ka dhënë detaje rreth mënyrës së aplikimit dhe proc edurave të tjera në këtë çë shtje.

Demi për T7 ka deklaruar se aplikimi do të zgjas për 4 muaj, nga dita e nesërme.

“Nesër nga ora 15:00 hapet portal për të filluar aplíkimi dhe pastaj kemi edhe 4 muaj afat pastaj për të aplíkuar të gjitha kontríbuuesit për mjetet e tyre”, ka thënë Demi, raporton Gazeta Metro.

Lidhur me fluksin e madh të qytetarëve që pritet të aplikojnë, Demi tha se faqja është te stuar dhe nuk do të ketë pr obleme.

Për të aplíkuar nevojitet vetëm numri personal i kontríbutdhënësit dhe numri i llogarisë bankare.

Ndërkaq, sa i përket periudhës se kur mund të dalin paratë, ai bëri të ditur se mund të vonojë më së shumti deri në shtatë ditë, që nga koha e aplikimit.