Nga Serbia vijnë me deklarata tronditëse mbi Kryeministrin Malazez qe e uroi Albin Kurtin…

Ministri i brendshem i Serbise Aleksandar Vulin, ka reaguar sonte ndaj urimit te krye ministrit malazez Krivokapiç per krye ministrin e Kosoves Albin Kurti, me rastin e pranimit te detyres, shkruan Vecernje novosti.
Ne diten kur nga Serbia dhe presi.denti Vuçiq pranoi 10 mije doza vak sina, u publikua urimi i krye ministrit Krivokapiç drejtuar Kurtit, me rastin e marrjes se detyres.

Kujdesshem krye ministri i Malit te Zi formuloi urimin qe askush mos te mendoje se Kosova per te nuk eshte shtet. Kur fol per Sre brenicen, ai thirret ne te drejten nder kombetare, kur dergon respektimin e thelle per Kurtin, nuk per mend rezoluten 1244.

Me shendet i qofte vak sina nga Serbia per nder te uri.mit per Kurtin, deklaroi Vulin.

Sa per per kujtim, shkruan gazeta serbe, Krivokaçiç ne emer te qeve.rise malazez dhe te tij uroi Kurtin per marrjen e detyres “krye minister i Republikes se Kosoves.

Besoj se per.spektiva evropiane e shteteve tona do te per faqesoje vlera shtese ne raportet bila.terale te bazuara ne parime te fqinje.sise se mire dhe respektimit te nder sjelle. Me urimet me te mira per marr.jen me sukses te ketij fun.ksioni, pranoni urimet me te medha nga une, ka shkruar ne urim per krye ministrin Kurti, kryeministri mala.zez Кrivokapiç.