Njesia Speciale e Kosovës e trajnuar për misione të larta (PAMJE)

E njohur si FIT, kjo njësi speciale e policisë së Kosovës u krijua në vitin 2003.

Njësitë ROSU dhe ndërhyrjet e policisë së Kosovës nga veriu i Kosovës janë përmendur.

Ky ekip me përvojë i udhëhequr nga “GIPN” i parë francez dhe pastaj nga trajneri egjiptian “HRF” i cili u bë komandanti i parë i GSI. 

Nga mesi i vitit 2006, për shkak të vështirësive të caktuara, projekti u transformua në nivelin standard të njësisë policore “SWAT”. Në shtator 2006 u lansua një projekt krejtësisht i ri, me urdhër të shefit të UNMIK-ut.