Nuk është vetëm Kujtimi nga Maqedonia, një prej suImuesve është nga Kosova


Pas s u lmit të përgja kshëm t errorist në mes të qytetit të Vjenës të hënën në mbrëmje, i d yshuari kryesor, i cili me sa duket kishte njoftuar aktin në internet, tani është identifikuar.

Sipas mediave austriake i d yshuari është një 20-vjeçar nga Maqedonia e Veriut me shtetësi austriake, transmeton Reporteri.

I d yshuari i cili është identifikuar si Kujtim F. dhe që raportohet se ka prejardhje shqiptare, kishte disa dosje p enale dhe ishte liruar nga b urgu në dhjetor të vitit 2019.

Gazeta austriake “Heute” shkruan se në kërkim janë 12 të d yshuar, në mesin e të cilëve edhe shqiptarë nga Kosova.

Në mes të korrikut, 20-vjeçari i d yshuar për s u lmin thuhet se kishte udhëtuar në Sllovaki me një mik për të marrë mun icion për pu shkën e tij s u lmuese AK 47 (“Kal ashnikov”).

Makina raportohet se i përkiste nënës së njërit prej kontakteve të shumta të d yshimta (një person me prejardhje nga Kosova ), grup ky që sipas Heute me vite ishin njohur si radikalë.

Kjo gazetë shkruan se tashmë është bërë kërkimi në shtëpitë e disa të d yshuarve në Vjenë.

Më i riu nga të d yshuarit raportohet se është 16 vjeçar.

Të dyshuarit, raporton Heute janë midis 16 dhe 25 vjeç dhe kanë lindur në Vjenë, Kosovë, Bangladesh, St. Pölten, Çeçeni dhe Mödling.

Nga s u lmi i mbrëmshëm në Austri, të v r arë mbetën pesë person dhe një nga dorasit e këtij s u lmi, prej të cilit të p l agosur mbetën edhe 17 persona.

Të shtënat e së hënës në Vjenë ndodhën në një zonë mjaftueshëm të frekuentuar, e ngjeshur përplot kafene dhe restorante. /Reporteri.net